Kako napraviti bundevu

bundeva

Obožavam jesen i jesenju dekoraciju. Ove godine sam bila vredna pa sam pravila nekoliko ukrasa a jedan od njih jeste i ova, meni veoma draga bundevica od platna. Pravi se veoma lako a izgleda efektno i lepo.

●Za ovu bundevicu od materijala će vam biti potrebno ●
Platno
Makaze
Igla i konac
Meko punjenje za jastuke ili vata
Drvce
Ukrasna traka
list
Topli lepak
Prozirni lepak za drvo (tutkalo) ili lepak za dekupaž
šljokice
Veštački cvetić

Uzmite parče platna i iscrtajte krug. Možete koristiti i neki tanjir koji će vam biti od pomoći kako biste ga pravilno nacrtali.

Isecite makazama krug pa zatim iglom i koncem prođite uz ivice ali ih nemojte zategnuti skroz. Napunite ih vatom ili mekim punjenjem po želji pa provlačite iglu kroz sredinu praveći oblik bundeve.

bundeva

Toplim lepokom zalepite drvce na bundevu pa obmotajte ukrasnom trakom. List premažite lepkom za dekupaž ili tutkalom pa pospite šljokicama i zalepite na bundevu. U videu možete osim ove bundeve pogledati i kako da napravite činiju u obliku lista. Možete ukrasiti i nekim veštačkim cvetom.

Detaljni tutorijal mpogledajte u video.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Ukoliko još uvek niste obavezno zapratite stranicu na fejsbuku gde vas svakoga dana čekaju razne zanimljivosti,recepti kao i uradi sam projekti.Naravno pratite nas i na drugim društvenim mrežama.

Pogledajte i ovo

Instagram