Piling čarape za negu stopala Marion Spa - Recenzija

Ovo je proizvod koji sam sasvim slučajno otkrila u Dm-u. Kupila sam ga najviše zbog cene, ubeđena da ne čini čuda ali u nadi da će moja stopala biti barem malo lepša nego što su bila. inače imam ispucale pete i nega stopala i peta je moja večita borba. Konstantno struganje izumrle kože sa peta, mazanje raznih krema i sve to pomogne po malo ali nikada nisam bila prezadovoljna rezultatom. Ako i vi imate suvu kožu na petama koja je sklona pucanju onda znate kroz kakav pakao prolazim. Zimi mi je koža još suvlja pa je nega dodatno teža.

Prvi put sam se susrela sa ovakvim proizvodom. Na Tv-u sam videla reklamu za parasoftin čarape ali nisam imala pojma šta je to. Ispostavilo se da je ovaj proizvod nešto slično samo mnogo jeftinije. Cena je oko 380 dinara. Ove čarape za piling proizvodi firma Marion Spa sa kojom sam se prvi put susrela. Piše da sadrži limunsku kiselinu i ureu oko 5%. Inače ukoliko niste znali urea je jako dobra za ispucale pete i o tome ću pisati između ostalog u daljem tekstu.

Na poleđini kutije je nalepljena etiketa sa uputstvom.
Piše:
Piling tretman za noge efikasno i nežno uklanja grubu kožu sa stopala.Samo jedna upotreba je dovoljna da se koža regeneriše i postane glatka.
Primena:
1. Izvadite čarape iz providne kesice i navucite ih na čista suva stopala.
2. Sadržaj kesice iscedite u čarapu (po 20 ml tečnosti u svaku čarapu)
3. Kako biste zadržali toplotu stopala preko navucite obične čarape.
4. Ostavite da deluje 60-90 minuta ( u zavisnosti od stanja stopala)
5. Skinite čarape. Preostalu tečnost sa stopala isperite toplom vodom.
Koža će početi da se ljušti nakon 3-7 dana. Brzina kojom će izmrle ćelije biti odstranjene zavisi od stanja kože pre tretmana.Kako biste poboljšali efekat pre primene potopite noge u toplu vodu 20 minuta. U tom periodu ne koristite nikakva pomoćna sredstva za piling stopala.

Moje iskustvo
Kada sam prvi put koristila ove čarape za piling pratila sam uputstvo i prvo navukla čarape (to su ustvari dve male kesice u obliku ogromne cipele) a zatim sipala tečnost u njih. U kutiji imate malu kesicu u kojoj su spakovane čarape i dve kesice u kojoj je tečnost. U svaku čarapu sipate po jednu tečnost. Nakon toga obujte pamučne čarape. Ne bih vam savetovala da za to vreme mnogo šetkate po kući jer je vrlo neprijatno hodati u malim baricama. Osećala sam se kao Šljapko iz crtanog filma "Cipelići". Bitno je da vam stopala budu okrenuta ka dole dok nosite piling čarape. Osetićete blago hlađenje stopala kao da ima mente koja ih hladi.
S obzirom da je tek prošla zima i da mi stopala nisu bila u zavidnoj situaciji ja sam držala čarape oko sat ipo vremena. Nakon toga sam ih oprala čistom vodom, osušila peškirom i namazala Balea kremom za stopala sa ureom.
Pošto je pisalo da će stopala početi da se ljušte nakon par dana očekivala sam da će praktično koža otpadati svuda po kući kao što sam videla da se dešavalo nekim ljudima koji su koristili neke druge čarape za piling. Međutim to se nije desilo. Desilo se to da sam odmah nakon tretmana osetila kako su pete nežnije. Nakon nekoliko dana stopala i pete su bile potpuno glatke. Naravno, tragovi ispucalih peta nisu momentalno nestali ali su se jako smanjili, i skoro da ih nije ni bilo. Na kutiji piše "BaBy soft feet" što u prevodu znači stopala meka kao bebeća. Pa, nisu baš kao bebeća ali za nekoga ko ima konstantno gruba stopala promena je bila zaista neverovatna. Glatka stopala kakva nisam uspela ni jednim proizvodom da dobijem.
Nakon korišćenja ovih piling čarapa nemojte ribati pete, mada nećete ni imati potrebu za tim jer će koža biti glatka.
Što se tiče stalne nege peta ja svaki put nakon tuširanja namažem Baleinu kremu Shrunden Salbe koja sadrži 25% Uree. inače Urea pomaže kod ispucale i zadebljane kože stopala pa savetujem da uvek birate kreme koje u sebi sadrže veći procenat. Pored Uree ova krema u sebi sadrži i Alantoin koji dvostruko deluje na kožu stopala: omekšava zadebljali sloj i pomaže odbacivanju izumrlih ćelija, a takođe stimuliše regenraciju oštećenog tkiva.
Na pakovanju piše da bi kremu trebalo mazati dva puta dnevno. Ja je mažem jednom dnevno i zadovoljna sam a verujem da bi duplo mazanje još poboljšalo stanje peta.
Takođe piše da krema nije preporučljiva za decu ispod 3 godine. Cena ove kremice je oko 300 dinara Nakon pilinga predlažem da stavite baleinu masku za stopala. Ova maska sadrži u sebi ulje makadamije koje regeneriše stopala. Zaista dobra maska za stopala za cenu od svega 50 dinara. Za oko 700 dinara možete sebi priuštiti pravi mali Spa tretman za stopala kod kuće i rešiti se na neko vreme ispucale i suve kože na petama.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Ukoliko još uvek niste obavezno zapratite stranicu na fejsbuku gde vas svakoga dana čekaju razne zanimljivosti,recepti kao i uradi sam projekti.Naravno pratite nas i na drugim društvenim mrežama.

Pogledajte i ovo