Sladoled torta sa jagodama i keksoma

Vreme je jagoda i šteta bi bilo ne iskoristiti ih. S obzirom da je sunce konačno granulo vreme je idealno za šetnju. Kako bismo imali više vremena za šetnju i uživanje predlažem ovu sladoled tortu (parfe) koja se pravi bukvalno za 5 minuta. Po izgledu a i po ukusu nikada ne biste rekli da je potrošeno tak malo vremena za njenu izradu. Kao modlu sam koristila manji kalup za hleb pa ukoliko imate veći kalup duplirajte meru. Ukoliko nemate kalup možete je napraviti u okrugloj činiji.

● SASTOJCI ●
200 ml slatke pavlake
3 kašike šećera u prahu
200 gr jagoda
100 gr izlomljenog Petit keksa
1 šaka pečenih mlevenih lešnika
1 šaka čokoladnih kapljica ili rendane čokolade
Jagode i čokoladni preliv ili otopljena čokolada za ukrašavanje

Umutiti slatku pavlaku i dodati ostale sastojke. Kalup obložiti prijanjajućom folijom ilikesom pa izliti smesu. Ostaviti u zamrzivač na nekih sat-sat ipo vremena. Izvaditi i dekorisati. Tortu nakon toga držite u frižideru.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Ukoliko još uvek niste obavezno zapratite stranicu na fejsbuku gde vas svakoga dana čekaju razne zanimljivosti,recepti kao i uradi sam projekti.Naravno pratite nas i na drugim društvenim mrežama.

Pogledajte i ovo

Instagram