Večito pitanje koje muči vlasnike orhideja jeste to kako gajiti biljku da biljka uvek cveta i bude zdrava. Uz ovaj trik vaš problem biće rešen. Orhideje su izazov za svakoga, a ako ih uspete da ih podstaknete da se nesmetano razvijaju, nagradiće vas svojom lepotom u kojoj ćete se diviti.Mnogi kažu da je orhideja kraljica cveća. Uprkos tome ona je jako osetljiva i traži posebnu negu.

Ukoliko ste dobili na poklon raskošnu orhidej koja jnakon cvetanja više nikada nije dobila nove cvetove. Umesto da zalivate takvu orhideju običnom vodom, učinite to zelenim čajem. Ne morate kuvati posebnu šoljicu, nego od one koju pijete ostavite na dnu gutljaj koji ćete na kraju dana uliti u orhideju.

Ne preterujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak – na dan joj dodajte maksimalno dve kašike i nemojte je zalivati tokom vikenda. Ova tehnika funkcioniše i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža. Ako ovom savetu dodate i najvažnija pravila uzgoja, vaša će lepotica sigurno ponovno procvetati.

Pogledajte još zanimljivih saveta o uzgoju orhideja:

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Ukoliko još uvek niste obavezno zapratite stranicu na fejsbuku gde vas svakoga dana čekaju razne zanimljivosti,recepti kao i uradi sam projekti.Naravno pratite nas i na drugim društvenim mrežama.

Pogledajte i ovo