Ukoliko smatrate da vašim podovima treba malo osveženje, samo uzmite nekoliko kesica crnog čaja. On će ih očistiti, učiniti sjajnima, a sprečiće i razvoj bakterija na podovima. Pored toga, sve je potpuno prirodno, pa nećete morati da udišete štetne hemikalije iz različitih sredstava za čišćenje.

U dva litra ključale vode ubacite osam kesica crnog čaja i ostavite da stoji 10 do 15 minuta. Iscedite višak tečnosti iz kesica pa ih bacite. Ovo je mešavina za tamnije podove, a ako su vaši svetliji, ubacite manje kesica čaja, od četiri do šest.

Kada se dobijeni čaj ohladi, namočite jednu krpicu, pa isprobajte na malom dijelu poda. Prilikom nanošenja čaja na podove, pratite godove na drvetu. Vodite računa da krpica ne bude previše vlažna, a podovi bi trebalo da budu čisti prije nego što krenete sa nanošenjem. Pređite dobro sve ogrebotine, jer će čaj pomoći da ih kamuflirate.

Koristite samo crni čaj za ovaj poduhvat i vaši podovi će blistati kao nikada prije!

Izvor: radiosarajevo.ba

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Ukoliko još uvek niste obavezno zapratite stranicu na fejsbuku gde vas svakoga dana čekaju razne zanimljivosti,recepti kao i uradi sam projekti.Naravno pratite nas i na drugim društvenim mrežama.

Pogledajte i ovo