balzam za usne

kako napraviti prirodni balzam za usne

U poslednje vreme se sve više trudim da koristim prirodnu kozmetiku. S obzirom da ne verujem u kupovnu kozmetiku poželela sam da napravim prirodni balzam za usne. Pronašla sam nekoliko recepata na internetu i isprobala. Oduševila sam se koliku količinu produkta sam dobila od svega 2 kašike kokosovog ulja i jedne kašike pčeljinjeg voska.

Ovaj prirodni balzam ostavlja usne zdravim, mekim i prijatnim. Ovo je jedan od najlakših i najjeftinijih kozmetičkih proizvoda koji možete napraviti kod kuće.

Pćeljinji vosak možete kupiti kod pčelara (možete pitati i na pijaci gde prodaju med i ostale proizvode) a možete i jednostavno poručiti. Ja sam poručila sa sajta AlekPharm kao i ambalažu i još neke sitnice.

● SASTOJCI ●
2 supene kašike kokosovog ulja
1 supena kašika pčeljinjeg voska
Nekoliko kapi arome za kolače
opciono - nekoliko kapi vitamina E

balzam za usne

U staklenu činijicu dodajte kokosovo ulje i vosak pa stavite u šerpicu u koju ste nalili vruću vodu i mešajte dok se sastojci ne otope. Kada smesa postane tečna dodajte aromu za kolače, ja sam ovoga puta koristila aromu vanile jer sam jedino nju imala trenutno kod kuće a sledeći želim da isprobam i neke voćne ukuse. Ja sam u smesu dodala i nekoliko kapi vitamina E, mada ukoliko ga nemate možete ga preskočiti. Ja nisam bojila labelo već sam ostavila da bude prirodne boje.

Kada se otopi smesa sipajte je u praznu ambalažu za labelo ili u prazan karmin. Ja sam sa sajta naručila dve ambalaže za labelo ali se nisam nadala da će mi toliko produkta ispasti pa sam pored te dve kutijice morala da sipam tečnost u prazan karmin koji sam oprala i u jednu kutijicu od istrošenog bronzera. Ostalo mi je još vrlo malo produkta koji nisam imala gde da sipam pa sam nažalost bacila. Stavite u frižider da se stegnu, biće im dovoljno par minuta i možete ih upotrebiti.

Kombinacija vanile i kokosa je savršena a balzam je veoma lagan i prijatan na usnama. Nakon nekoliko dana korišćenja ovog prirodnog balzama rešila sam problem ispucalih usana. Najdraže mi je što znam da je balzam apsolutno prirodan. Kokosoov ulje sam koristila organsko a to ulje koristim za još mnogo drugih stvari. Ovakva teglica organskog kokosovog ulja košta oko 300 dinara a možete ga mazati na kožu, praviti razne prirodne preparate a odličan je i za kosu.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje