uskrsnja gnezda

Uskršnja gnezda od čajnih kolutića

Bliži nam se Uskrs i ukoliko već razmišljate o kolačima koje ćete izneti na uskršnju trpezu predlažem da isprobate ova brza,dekorativna i pre svega ukusna punjena gnezda.
Sigurna sam da će privući svačiju pažnju i da će se brzo razgrabiti a dečici će ova gnezda biti posebno zanimljiva. Prave se za čas posla i neće vam trebati puno sastojaka.

Simboli zeca i jajeta imaju pagansko poreklo. Simbol zeca koji nosi jaja potiče iz jedne od legendi o boginji Eostre. Priča kaže kako je ona jednom u šumi naišla na ptičicu koja je od hladnoće umirala u snegu. Ona ju je pretvorila u zeca, kako bi je krzno zaštitilo od hladnoće. No, kako je pre bio ptica, ovaj zeka je nastavio da nosi jaja. On ih je svake godine oslikavao i poklanjao boginji Eostre iz zahvalnosti što mu je spasila život. I tako smo došli i do porekla obojenih jaja.

Mere nisam stavljala pošto ni sama nisam merila količinu.

Potrebno vam je:
Čajni kolutići
čokoladno mleko
čokoladne mrvice
čokolada za kuvanje
mlečna čokolada
krem
i/ili džem
šarene čokoladne bombone

Na pari otopite mlečnu i čokoladu za kuvanje. Dodajte vrlo malo ulja u čokoladu dok se otapa za lepši sjaj kolača. Čajne kolutiće najpre umačite u čokoladno mleko pa ih filujte omiljenim nugat kremom ili džemom po ukusu. Spojite dva kolutića pa ih uvaljajte u otopljenu čokoladu a zatim u čokoladne mrvice. U sredinu stavite šarene čokoladne bombone.

Pogledajte video recept.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje