projice sa jogurtom

Projice sa jogurtom

Projice obožavam pa se zato u našoj kući veoma često spremaju. Ukoliko nemate modlice možete jednostavno izliti ovu smesu u pleh i ispeći kao proju. Do ovog recepta sam došla tako što sam svoj stari i provereni recept za projaru izmenjala. Eksperimentisala sam i konačno dobila projice koje ostaju sveže i sutradan a meke su kao duša. Ja volim da proja bude sočna, ne volim one suve proje sa kojim možeš d ase zadaviš. Da bi projice bile meke preporučujem da koristite kukurzno brašno a ne palentu.

Ono što volim kod ovog recepta je to što vam neće trebati vaga već jedna čaša od 250 ml koju ćete koristiti kao meru.

"Projanica pored kukuruznog ima i pšeničnog brašna i najčešće se pravi sa sirom i čvarcima. Ostale projanice su sa jogurtom, parizerom, krastavcem, suvom paprikom i mnogi drugi. Izvor: Wikipedia

SASTOJCI ●
3 jajeta
1 šolja jogurta
3 kašike pavlake
3/4 šolje ulja
200 gr sira
1 kesica praška za pecivo
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 kašičica soli
Malo susama za posipanje

Najpre u jednu činijicu razmutite 3 jajeta pa dodajte jednu šolju jogurta. Promešajte sve pa dodajte ulje i pavlaku. Dodajte i ostale sastojke postepeno i mešajte. Ukoliko imate kalup za mafine auljite ga i sipajte smesu podjednako u njih a ukoliko ih nemate nauljite pleh pa izlijte smesu. Projice možete posuti sa malo susama.

Ubacite ih u već zagrejanu rernu i pecite na 200 C 20 minuta.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje