Rafaelo torta

Rafaelo torta

Ovu tortu sam prvi put pripremala ove godine za Uskrs i pošto je pokupila toliko pohvala želela sam da podelim recept sa svima vama. Ljubitelji čuvenih Rafaelo kuglica će uživati u ovoj laganoj i kremastoj torti koja se priprema za svega petnaestak minuta.

Čuvene Rafaelo kuglice su nastale 1990 godine kada ih je italijanski proizvođač Ferrero predstavio na tržištu. "

SASTOJCI:
500 ml slatke pavlake
400 gr kisele pavlake
150 gr šećera u prahu
200 gr mlevenog keksa
100 gr mlečne bele čokolade
200 gr kokosovog brašna

Trebaće vam još oko 150 ml mleka i oko desetak Petit keksića- (Možete koristiti plazma keks ili piškote)

Rafaelo torta

Umutite slatku pavlaku pa odvojite dve do tri kašike sa strane ukoliko želite da dekorišete tortu. Uz pomoć šprica za ukrašavanje možete na kraju dekorisati tortu. U umućenu slatku pavlaku dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Sve to sjedinite pa smesu podelite na dva približno jednaka dela. U jedan deo dodajte mleveni keks a u drugi deo otopljenu belu čokoladu i kokos.

Keks umačite u mleko pa ređajte po dnu kalupa za torte. Ja sam koristila turski keks koji je punjen čokoladom a umesto njega možete koristiti običan petit keks, plazmu ili piškote. Veličina kalupa je 24 cm.

Preko keksa dodajte najpre fil sa mlevenim keksom a preko njega fil sa kokosom. Ostavite zatim da torta odstoji nekoliko sati u frižideru (najminimalnije oko 3-4 sataa najbolje bi bilo da torta prenoći). Kada skinete obruč sa kalupa po sredini torte možete posuti još malo kokosovog brašna a uglove možete dekorisati slatkom pavlakom koju ste sačuvali na početku za dekoraciju. Pogledajte video recept za detaljnija objašnjenja.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje