torta

Torta LENJA ŽENA

Mnogo volim brze, kremaste torte koje se prave za 15 minuta. Ne smatram sebe "lenjom ženom" kao što nosi naziv ova poslastica. S obzirom na današnju ekonomsku krizu i činjenicu da majke uglavnom pored obaveza oko dece i kuće imaju i posao na koji moraju da idu, ovu tortu bih preimenovala u PRAKTIČNA ili EKONOMIČNA žena. Za pripremu ove torte vam ne treba više od 15 minuta a sprema se sa svega 5 sastojaka. Veoma je ukusna, nije skupa i što je najvažnije dečica je vole. Mislim da nije loš predlog za uskršnju trpezu, pogotovo ukoliko pored torte pripremate i druge djakonije poput, kiflica, ručka, salata, čorbica...

Nikad nisam upoznao problem koji pravi kolač nije mogao rešiti. " Sarah Ockler

SASTOJCI:
500 gr šlaga u prahu
600 ml hladne gazirane vode
200 gr mlevenog keksa
150 gr višanja ili voća po želji (maline, šumsko voće...)
150 gr nugat krema po izboru

Opciono, tortu ukrasite narendanom čokoladom

Umutite 500 g šlaga sa hladnom kiselom vodom pa podelite na 3 dela. U jedna deo dodajte keks, u drugi višnje a u treći nugat krem.

Redjajte slojeve u kalu za torte veličine 22 - 24 cm. Po želji j možete dekorisati rendanom čokoladom.

Ostavite u frižider na nekoliko sati da se ohladi ili ako ste nestrpljivi stavite je u zamrzivač. Pogledajte video recept za detaljnija objašnjenja.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje