pita od kupovnih kora

Pita od gotovih kora- kao domaća

Ako nemate vremena ili ne umete da razvijete koru a želite da ostavite utisak dobrom pitom onda obavezno pogledajte ovaj video recept jer se ovakva pita pravi jako jednostavno. Izgledom podseća na domaću pa će možda neki gosti pomisliti kako ste bili vredni i mesili. Ja sam je pravila sa sirom a vi je možete praviti sa čime god vi volite.

Kako je u svom kuvaru napisala Spasenija Pata Marković, zbog dobrog ukusa pita je jedno od najčešćih jela na trpezama Balkana. Takođe, u zemljama zapadnog Balkana, kao i širom Srbije prave se sve vrste i svi tipovi pita. Naravno da svaka zemlja Balkana ima svoju prepoznatljivu vrstu pite. Tako, na primer, burek vezujemo za tursku, bosansku i kuhinju juga Srbije. Banica karakteristična za bugarsku kuhinju a kod nas za u Pirotskom kraju: Bela Palanka (Manifestacija Dani banice ), Pirot, Babušnica i Dimitrovgrad. Gibanica i gužvara su specijaliteti iz Šumadije i tako dalje.[Izvor Wikipedia].

● SASTOJCI ●
Pakovanje kupovnih kora
3 jaja
1 kesica suvog kvasca
2 šoljice toplog mleka
2 šoljice tople vode
Jedna ipo do dve šoljice ulja
(Po želji sir,spanać,meso...za punjenje)
Pecite na 150 C stepeni 10-tak minuta a zatim pojačajte temperaturu na 180 C i pecite dok lepo ne porumeni. Prijatno!

Pogledajte video recept i detaljno objašnjenje izrade ove pite.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje