posne korpice

Posne korpice punjene ajvarom

Posne korpice punjene ajvarom se prave brzo i lako a osim što dekorativno izgledaju, fenomenalnog su ukusa.Ukrasiće svaku slavsku trpezu i brzo će se razgrabiti sa stola. Osim ajvara možete ih puniti raznim posnim namazima ili salatama. Ukoliko ispečete veću količinu ovih korpica možete ih zamrznuti.

Ajvar je specijalna vrsta salate, specijalitet balkanske kuhinje, napravljena od crvene paprike. Ajvar je poreklom s Balkana, a lokalno se naziva i „srpska salata“ ili „srpski povrtni kavijar“. Koristi se kao dodatak mnogim jelima, a najčešće kao hlebni namaz. Uz papriku se najčešće dodaje i plavi patlidžan. Salata od čistog plavog patlidžana se zove pinđur, tako da se za njihovu mešavinu naizmenično koriste oba izraza. Ajvar se tradicionalno pravi na jesen, kada je puna sezona paprike, i koristi cele godine. [Izvor Wikipedia]

● SASTOJCI ●
300 gr brašna
41 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
150 gr prepečenog susama
120 ml Dijamant ulja
100 ml kisele vode
Za filovanje
Dijamant ajvar
ukrasite ih Dijamant maslinama

Na tiganju prepecite 150 gr susama. U jednu činiji promešajte sve suve sastojke,dodajte susam a zatim ulje i vodu. Promešajte pa premesite ručno. Razvijte testo debljine 4-5 mm a zatim sekačem ili čašom vadite krugove. Krugove od testa stavite u modlicu za projice i utapkajte prstima kako bi dobili lep oblik korpice. Pecite u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 12 minuta.Ostavite ih da se ohlade pa ih filujte ajvarom.

Sviđa vam se? Ako vam je ovaj članak bio koristan, može biti koristan i drugima. Pošaljite ga ili podelite se prijateljima.

Zapratite me na instagramu

@uradisamaideje